Στη ζωή δεν μας έρχονται όλα όπως τα θέλουμε...

Υπάρχουν και τα... ΠαραΤράγουδα!

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Γεννημένοι πλούσιοι


Οταν στα είκοσι και κάτι οι περισσότεροι νέοι ψάχνουν -συχνά χωρίς ελπίδα ή προσδοκία- την πρώτη τους δουλειά, οι νέοι σταρ της Βρετανίας αγοράζουν πολυτελείς κατοικίες ή επενδύουν σε ακίνητα.Αυτοί που τα έχουν καταφέρει καλύτερα είναι οι... μαθητευόμενοι μάγοι των ταινιών Χάρι Πότερ (φ1), που σε μερικά χρόνια έγιναν όχι μόνο διάσημοι παγκοσμίως, αλλά και πάμπλουτοι.

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, ο Χάρι Πότερ, από τις 287 χιλιάδες ευρώ που πήρε ως αμοιβή προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στην πρώτη ταινία, αμείφθηκε πέρσι με 28 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η περιουσία του εκτιμάται στα 49 εκατομμύρια ευρώ. Διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για έναν εικοσάρη μόνο με απολυτήριο λυκείου.
Σαν τον χαρακτήρα που υποδύεται στη μεγάλη οθόνη, ο Ράντκλιφ μοιάζει πολύ προσγειωμένος, ιδίως σε ό,τι αφορά τα εκατομμύριά του. Ενώ πολλοί συνομήλικοί του θα ζούσαν έξαλλη ζωή αν είχαν τα δικά του λεφτά, ξοδεύοντάς τα σε πάρτι, σπορ αυτοκίνητα και γυναίκες, ο νεαρός ηθοποιός τα επενδύει σε ακίνητα.
Ετσι, εκτός από ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο, αγόρασε πέρσι ένα σπίτι πέντε δωματίων σε σικ γειτονιά της Νέας Υόρκης για 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ σκέφτεται να αγοράσει δύο ακόμα μικρότερα διαμερίσματα αξίας 3,4 εκατ. ευρώ το καθένα. Ισχυρίζεται πως δεν έχει ακριβά γούστα, ενώ συμμετέχει και σε αρκετές φιλανθρωπικές δραστηριότητες.
Οι συμπρωταγωνιστές του στις ταινίες Χάρι Πότερ δεν είναι βεβαίως τόσο πλούσιοι, ωστόσο σαφώς και δεν ανήκουν στη γενιά των 700 ευρώ.
Η Εμα Γουάτσον, που υποδύεται την Ερμιόνη Γκρέιντζερ, έχει μια περιουσία της τάξης των 25 εκατ. ευρώ, ποσό εκ των οποίων έχει επενδύσει στην αγορά ενός σαλέ στις γαλλικές Αλπεις.
Εκτός από τον κινηματογράφο, ασχολείται και με τη μόδα, αφού είναι το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας της εταιρείας Burberry κι επιπλέον σπουδάζει στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Μπράουν.
Ο τρίτος... μάγος της παρέας, ο Ρούπερτ Γκριντ, που υποδύεται τον Ρον Ουέσλι, έχει μια περιουσία γύρω στα 22 εκατομμύρια ευρώ - διπλάσια απ’ ό,τι πέρσι. Αποδεικνύεται εξίσου καλός με τον Ράντκλιφ σε επενδύσεις γης, αφού έχει μία έκταση γης στο Χέρτφορντσαϊρ στην οποία βρίσκεται ένα σπίτι του 18ου αιώνα, δύο μικρότερα, μία εσωτερική και μία εξωτερική πισίνα, συνολικής αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ.
Οταν το όνομά του έκανε για πρώτη φορά πέρσι την εμφάνισή του στη λίστα του περιοδικού «Forbes» με τους πλουσιότερους σταρ κάτω των 30, ο Γκριντ είχε δηλώσει πως δεν «είχε ιδέα τι θα κάνει όλα αυτά τα λεφτά».
Εκτοτε φαίνεται πως κάθισε και σκέφτηκε πολύ... σοβαρά τι να τα κάνει και το αποτέλεσμα αυτής της σκέψης ήταν να αγοράσει ένα σκάφος, ένα τζιπ (τζιπούρα για την ακρίβεια) κι ένα φορτηγάκι παγωτατζή... Οι νεαροί μάγοι, ωστόσο, κινδυνεύουν σοβαρά από έναν... βρικόλακα, τον Ρόμπερτ Πάτινσον (φ2), που έκανε τα πρώτα βήματα στον κινηματογράφο το 2004 σε μία ταινία Χάρι Πότερ («Το Κύπελλο της Φωτιάς»), για να απογειωθεί το 2008 με την ταινία «Λυκόφως» όπου υποδύθηκε τον βρικόλακα Εντουαρντ Κάλεν (η τρίτη ταινία της σειράς θα βγει στις αίθουσες το καλοκαίρι).
Με το εύθραυστο παρουσιαστικό του, ο Πάτισον έγινε ο αγαπημένος γυναικών κάθε ηλικίας και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό. Πάντως, δεν μοιάζει να τον απασχολούν τα υλικά αγαθά, αφού ζει σε ξενοδοχεία ή με τους γονείς του, όταν βρίσκεται στο Λονδίνο, οδηγεί μία παλιά BMW και δεν συνηθίζει να φοράει ακριβά ρούχα. Πάντως, πρόσφατα αποκάλυψε πως σκέφτεται να αγοράσει ένα σπίτι στο Χόλιγουντ, επειδή βαρέθηκε τα ξενοδοχεία.
Ε, με περιουσία 15 εκατ. ευρώ, κάποιο σπιτάκι θα μπορέσει να αγοράσει...
Η Κίρα Νάιτλι (φ3), στα 25 της, δεν έχει τέτοιους ενδοιασμούς, αφού η περιουσία της αγγίζει τα 32 εκατομμύρια ευρώ όταν πριν από τρία χρόνια ήταν 23 εκατομμύρια, ενώ είναι και η δεύτερη πιο καλοπληρωμένη ηθοποιός του Χόλιγουντ.
Εχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να μείνει ποτέ στο Χόλιγουντ, το οποίο κατά τη γνώμη της βάζει τους ηθοποιούς σε καλούπια και πως προτιμάει το Λονδίνο που είναι πιο «κοσμοπολίτικο».
Και μια που σκέφτεται τη βρετανική πρωτεύουσα ως μόνιμο τόπο κατοικίας της έχει επενδύσει και σ’ ένα σπίτι 3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ είχε σκεφτεί και το ενδεχόμενο να αγοράσει ένα σπίτι στο Δουβλίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου