Στη ζωή δεν μας έρχονται όλα όπως τα θέλουμε...

Υπάρχουν και τα... ΠαραΤράγουδα!

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Μπαίνει «μαχαίρι» στον 13ο και στον 14ο μισθό των βουλευτών

Για τους εργαζόμενους στη Βουλή ισχύει ό,τι και στο Δημόσιο. Περικοπές μέχρι 25%, στον «15ο και ο 16ο μισθό»

«Μαχαίρι» στον 13ο και 14ο μισθό των βουλευτών βάζει ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο και την παρότρυνση «το Κοινοβούλιο να τεθεί στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας και οι βουλευτές να συμμετάσχουν στα βάρη και να παραιτηθούν των δώρων τους».
Για τους υπαλλήλους της Βουλής θα ισχύσει αυτοδικαίως ό,τι ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ το ειδικό επίδομα «ανοίγματος - κλεισίματος» (γνωστό ως 15ος και 16ος μισθός) διατηρείται, ωστόσο θα περικοπεί έως και 25%.
«Σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, όλοι ενωμένοι πρέπει να δώσουμε αυτήν την ιστορική μάχη για τη σωτηρία της χώρας μας. Ως πρόεδρος της Βουλής δηλώνω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η Βουλή των Ελλήνων, οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, εκπέμποντας σαφές μήνυμα ουσιαστικής συμμετοχής και συμβολής σε αυτήν την πανεθνική προσπάθεια για να ξεπεράσει ο τόπος την κρίση», δήλωσε ο κ. Πετσάλνικος. Τα νέα επιπλέον μέτρα προβλέπουν:
Για τους βουλευτές:
§ Δεν καταβάλλονται τα επιδόματα εορτών, Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας.
§ Πέραν των μειώσεων που αποφασίστηκαν τον Μάρτιο (μείωση 12%), μειώνονται κατά περαιτέρω 8% το επίδομα οργάνωσης γραφείου και τα έξοδα κίνησης. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την περαιτέρω περικοπή της αποζημίωσης για τη συμμετοχή στις επιτροπές.
Για τους υπαλλήλους της Βουλής:
§ Οι ρυθμίσεις για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας (13ος & 14ος μισθός) όπως και η μείωση κατά 8% των κοινών για τους δημοσίους υπαλλήλους επιδομάτων ισχύουν αυτοδικαίως και για τους υπαλλήλους της Βουλής.
§ Μειώνονται (πέραν της μείωσης κατά 12% που είχε αποφασιστεί τον Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% τα επιδόματα κίνησης και υπερωριακής απασχόλησης.
§ Μειώνεται (πέραν της μείωσης κατά 12% για μηνιαίο ποσό μέχρι 1.000 ευρώ και 17% για ποσά άνω των 1.000 ευρώ που αποφασίστηκε τον Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% το ειδικό επίδομα «ανοίγματος - κλεισίματος». Η συνολική μείωση θα ανέλθει σε 20% και 25% αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου