Στη ζωή δεν μας έρχονται όλα όπως τα θέλουμε...

Υπάρχουν και τα... ΠαραΤράγουδα!

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Μολών λαβέ αλά κινέζικα

Κινούμενος στα πρότυπα του βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα, ένας Κινέζος αγρότης λέει με το δικό του, μαχητικό τρόπο «μολών λαβέ» στους «κήρυκες» της τοπικής κυβέρνησης οι οποίοι ζητούν την γη του.

Μολών λαβέ αλά κινέζικα
Το κράτος θέλει τα χωράφια του προκειμένου να στεγάσει εκεί τις υπηρεσίες του. Έλα όμως που αυτός δεν τα δίνει. Κι όχι μόνο αρνείται την κρατική «προσφορά» αλλά πολεμά - με ένα αυτοσχέδιο κανόνι - όσους έρχονται να τον απομακρύνουν.
«Έχω ήδη αποτρέψει δύο απόπειρες έξωσής μου», δηλώνει ο Κινέζος αγρότης Γιανγκ Γιοουντέ στην εφημερίδα China Daily και συνεχίζει: «πυροβολώ πάνω από τα κεφάλια τους για εκφοβισμό, δεν θέλω να προκαλέσω τραυματισμούς».
Στη δεύτερη «σύγκρουση» μάλιστα, τον περασμένο Μάη, ο Γιανγκ λέγεται πως κατάφερε μόνος του να κρατήσει μακριά περίπου 100 άνδρες του «εχθρού».
Σε μια προσπάθεια να τον δελεάσει, η τοπική κυβέρνηση του προσφέρει περί τα 15.000 ευρώ για τη γη του.
Ο ίδιος ωστόσο αντιδρά καθώς θεωρεί πως η πραγματική αξία της ξεπερνά τα 70.000 ευρώ. Μαχητικός όσο λίγοι από τους συμπατριώτες του, ο Γιανγκ δεν είναι ο μόνος που βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα της έξωσης.
Σημειωτέων πως η τακτική της κατάσχεσης προσωπικών περιουσιών εκ μέρους του κράτους αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες αναταραχής σήμερα στην Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου